Întrebare de titlu mondial: Hamilton sau Massa?

Puţin ne mai desparte de startul ultimei curse a sezonului, cea care va stabili noul campion mondial al Formulei 1. La fel ca anul trecut, Hamilton nu are nevoie să câştige pentru a se încorona campion (nu e neapărat un semn bun, având în vedere ce s-a întâmplat la Sao Paulo în 2007). În cazul în care Massa câştigă cursa, britanicului îi este de ajuns locul al cincilea, adică patru puncte. În această situaţie, Lewis ar termina sezonul cu 98 de puncte, faţă de 97 câte ar acumula Felipe în cazul unei victorii.

lewis_felipe.jpg

Personal, aş vrea să câştige Hamilton. O merită cu adevărat, după un al doilea sezon al său în F1 în care a fost clar cel mai bun pilot de pe grilă. Cu atât mai mult aş vrea să câştige britanicul cu cât FIA şi-a bătut joc de munca lui în acest an (Spa vă spune ceva?). Felipe e un pilot bun, însă nu cred că a venit încă timpul lui în Formula 1. Nu când eşti favorizat pe faţă de FIA şi când te răsuceşti de “n” ori în timpul unui Grand Prix. Dacă Massa ar câştiga titlul, puţini ar fi cei convinşi cu adevărat că îl merită. În schimb, în cazul lui Lewis nu încape nici o îndoială.

PS: Sper că FIA nu va influenţa în nici un fel deznodământul acestei curse. Ar fi ultima la care m-aş mai uita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>