Hamilton, cel mai tânăr campion!

S-a făcut dreptate! Hamilton, omul care merita cel mai mult să câştige titlul mondial, şi-a văzut visul împlinit. La 23 ani şi zece luni englezul a devenit cel mai tânăr campion din istoria Formulei 1! Deşi cursa în sine nu a fost una spectaculoasă, importanţa ei m-a făcut să rămân lipit de ecranul televizorului de la început până la sfârşit. Britanicul a făcut o cursă pragmatică, prea pragmatică după părerea mea, având în vedere emoţiile mari prin care a trecut la final. Poate că McLaren ar fi trebuit să adopte o strategie mai curajoasă pentru Hamilton. Oricum, în acest moment nimeni nu le poate reproşa nimic.

hamilton.jpg

Aflat în mod constant pe locul al cincilea, cel care îi aducea titlul mondial indiferent de ce făcea Massa, Hamilton nu a riscat nici un moment vreo depăşire pentru a avansa în clasamentul cursei. A mers la rezultat, însă pe final acest lucru era să-l coste scump. Britanicul s-a văzut depăşit în penultimul tur de fantasticul Sebastian Vettel. Lewis a început cursa de urmărire a acestuia, însă fără prea mari şanse de izbândă întrucât abia reuşea să ţină maşina pe pista udă. În acest moment totul părea pierdut.

Numai că unul dintre piloţii aflaţi în faţa lui Vettel, Glock, avea probleme şi mai mari de aderenţă, monopostul său rulând pe gume de uscat. Mană cerească pentru Hamilton, care l-a depăşit pe pilotul de la Toyota în penultimul viraj al ultimului tur de pistă (!!!), astfel că britanicul a trecut linia de sosire pe preţiosul loc cinci. Astfel s-a scris istoria Marelui Premiu al Braziliei. Massa a mers fără greşeală, însă acest lucru nu a fost suficient pentru el. Este clar cea mai tristă victorie din cariera sud-americanului, care a pierdut titlul mondial la doar un punct diferenţă. Să ne amintim însă că şi Hamilton a pierdut anul trecut titlul tot la un punct diferenţă. Fruntea sus!

M-au impresionat imaginile de la boxe din finalul cursei. Pentru câteva secunde, rudele lui Massa au trecut de la agonie la extaz, crezând că fiul lor va deveni campion mondial. După ce Vettel l-a depăşit pe Hamilton şi se apropia de finish, au sărit toţi în picioare de bucurie. Când au realizat însă că Hamilton era tot pe cinci pentru că-l depăşise pe Glock, toţi s-au prăbuşit în scaunele lor, întorcându-se la agonie. Cu adevărat un final de infarct…

PS: Genial Michi Alexandrescu când a spus despre prietena lui Hamilton, Nicole Scherzinger (Pussycat Dolls), că este solistă într-o formaţie de trash :) Umor involuntar de cea mai bună calitate :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>