Omagiu pentru Lenţi Moldovan

Nu scriu despre cursa de Formula 1 de la Silverstone, ci despre un eveniment tragic care a avut loc ieri la Cupa Reşiţei, în etapa a 8-a a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă. Veteranul piloţilor din România, maestrul sportului Laurenţiu Moldovan, şi-a găsit sfârşitul la volanul maşinii sale de curse, în urma unui accident violent petrecut în antrenamente.

La 74 ani, dragostea lui nenea Lenţi pentru curse era mai mare ca niciodată. L-am cunoscut anul trecut la etapele de coastă de la Pârâul Rece şi am rămas impresionat de vigoarea şi de pasiunea acestui om pentru automobilismul sportiv. Nu concura doar din plăcere, ci voia să aibă rezultate. Lucru natural pentru un pilot care în tinereţe a fost campion naţional atât la raliuri, cât şi la coastă. Spiritul de competiţie îl făcea să îşi dorească să fie mai rapid cu fiecare urcare, mai sus în clasament cu fiecare etapă la care participa… Avea o ambiţie extraordinară, iar la volan era un talent desăvârşit.

lenti_moldovan.jpg

Dar mai presus de toate acestea, era un om foarte amabil şi carismatic, avea întotdeauna o vorbă bună pentru debutanţi şi nu se plictisea dacă îi puneai prea multe întrebări. Nu pot să spun că l-am cunoscut foarte bine, dar momentele în care am avut ocazia să vorbesc cu dumnealui m-au făcut să îl simpatizez şi să îl respect foarte mult.

Din păcate, motorsportul continuă să îşi ia tributul de vieţi omeneşti, de cele mai multe ori răpindu-i pe cei mai iubiţi dintre piloţi. Aşa e de când au apărut cursele şi probabil aşa va fi mereu. Pe forumul autorally.ro, user-ul BNZ scrie că la Raliul Clujului l-a auzit pe Laurenţiu Moldovan spunând: dom’le eu prefer să mor într-o maşină de curse decât pe patul unui spital“. Iată că aşa a fost să fie şi nenea Lenţi şi-a găsit sfârşitul făcând ceea ce îi plăcea cel mai mult. Dumnezeu să-l odihnească!

PS: Este prima etapă la care nu regret că n-am participat şi sper să fie şi ultima.

One thought on “Omagiu pentru Lenţi Moldovan”

  1. Pingback: Auto-blog.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>