Adevăratul Mad Max

Formula 1 e plină de surprize. Din cel mai vehement acuzator al celor de la McLaren în scandalul de spionaj, Max Mosley a devenit el cel arătat cu degetul. Dar nu pentru afacerea de spionaj, ci pentru alta mult mai colorată. Cel mai puternic om din motorsport, preşedintele FIA a apărut în ipostaze jenante într-un articol publicat duminică de tabloidul “News of The World”. Venerabilul Max (68 ani) a fost fotografiat şi filmat alături de cinci prostituate într-un apartament din Londra, în timpul unei orgii sado-masochiste în care, conform tabloidului, boss-ul FIA joacă un dublu rol deplorabil: comandant de lagăr nazist care îşi biciuieşte subalternele, apoi prizonier biciuit la rândul lui de gărzile feminine, cu care apoi întreţine relaţii sexuale.

Poate că nu aş fi postat nimic aici dacă era vorba doar despre asta. Până la urmă fiecare are dreptul să facă ce vrea în intimitate. Mai ales că Mosley nu a făcut rău nimănui. Doar fetelor pe care le-a biciuit, dar ele au acceptat fără obiecţii 2.500 lire sterline pentru asta :) Dar fiind vorba de omul care taie şi spânzură în Formula 1, WRC, WTCC şi multe alte competiţii, cred că povestea are relevanţă. Mai ales că poate duce la căderea lui Mosley din vârful piramidei FIA, întrucât “sceneta” în care “News of the World” pretinde că Mosley ia în derâdere suferinţele prizonierilor din lagărele germane poate jigni multă lume.

mosley.jpg

Urmează o demisie de onoare? Se pare că nu, conform comunicatului de presă emis azi de Mosley, în care acesta îşi cere scuze membrilor FIA. Britanicul susţine însă că este victima unei înscenări: “Din informaţiile primite de mine de la o sursă apropiată de poliţie şi de serviciile secrete reiese că în ultimele două săptămâni a avut loc o investigaţie secretă asupra vieţii mele private şi a mediului din care provin, investigaţie făcută de un grup specializat în astfel de lucruri, din motive încă necunoscute şi pentru clienţi încă necunoscuţi“. Oare cine ar avea interesul să-l discrediteze pe Max? Mai bine zis, cine nu?

Mosley a recunoscut că el este în imaginile publicate de “News of the World”, dar susţine că aluziile naziste sunt inventate. “Un tabloid britanic a publicat articolul adăugându-i o conotaţie nazistă. Este complet fals“, mai spune englezul în comunicatul de presă. Preşedintele FIA adaugă că a primit multe mesaje de încurajare şi că viaţa privată nu are legătură cu cea profesională, astfel că nu vede nici un motiv pentru care să nu îşi poată continua munca la federaţia internaţională.

PS: Amatorii de picanterii pot citi aici şi aici detalii despre isprava lui Max. Şi nu, nu e nici o glumă de 1 aprilie.

3 thoughts on “Adevăratul Mad Max”

  1. hai ca au sarit toti pe el: bmw, mercedes, toyota si honda au emis comunicate oficiale in care cer ca fia sa ajunga cat mai repede la o concluzie

  2. Da, problema devine tot mai serioasa. Mosley a convocat o sedinta extraordinara a FIA avand ca subiect chiar aceasta problema.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>