Raikkonen a câştigat în Malaysia

Finlandezul a obţinut la Sepang cea de-a 16-a victorie din carieră, după o cursă în care l-a depăşit doar pe Massa. Dar nu pe pistă, ci la boxe, în “buna” tradiţie Ferrari. Massa a plecat din pole-position, dar nu şi-a păstrat poziţia decât până la prima rundă de pitstopuri, când Raikkonen a ieşit pe pistă în faţa brazilianului. Din acel moment Raikkonen a defilat până la final.

Plecat de pe 9, Hamilton nu a putut face minuni. Întârziat la boxe de o problemă cu mecanismul de prindere a roţii dreapta-faţă, britanicul nu a reuşit să urce pe podium, aşa cum îşi propusese să facă în fiecare cursă din acest sezon. A terminat însă în puncte, al cincilea, astfel că rămâne liderul clasamentului piloţilor.

Kubica a terminat pe doi, reuşind cel mai bun rezultat din carieră, iar Kovalainen pe trei. Nu a fost o cursă foarte spectaculoasă, ci una destul de previzibilă. Ca să nu zic enervantă, având în vedere că am urmărit-o pe TVR 1, într-un comentariu inegalabil. Să sperăm că nu vor fi şi restul la fel. Cursele, nu comentariile. La acest capitol mi-am pierdut orice speranţă.

Aici găsiţi clasamentul cursei şi clasamentele generale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>