1-2 Ferrari în calificări, McLaren penalizată

Ferrari şi-a adjudecat prima linie a grilei de start din Malaysia, Massa şi Raikkonen urmând să plece de pe prima şi a doua poziţie în cursa de mâine. Următoarele două locuri le-au revenit celor de la McLaren, prin Kovalainen şi Hamilton, însă cei doi nu vor lua startul de pe a doua linie a grilei, ci de pe a patra şi a cincea!

ferrari.jpg

Aceasta deoarece ambii piloţi au fost găsiţi vinovaţi de obstrucţionarea lui Nick Heidfeld şi Fernando Alonso în ultima rundă a calificărilor. Mai precis, Hamilton şi Kovalainen au fost pedepsiţi pentru că au condus încet după încheierea tururilor lor cronometrate, încurcându-i pe Heidfeld şi Alonso, care se aflau încă în tururile rapide. După câteva ore de deliberări, stewarzii au decis ca piloţii de la McLaren să fie retrogradaţi cu câte cinci locuri fiecare pe grila de start. Astfel, Kovalainen va pleca de pe 8, iar Hamilton de pe 9. Echipa a anunţat că nu face apel împotriva deciziei.

Hamilton l-a jenat pe Heidfeld, iar Kovalainen şi pe Heidfeld şi pe Alonso. Robert Kubica a văzut incidentul dintre finlandez şi spaniol. “Am văzut clar că turul lui Alonso a fost stricat de Kovalainen, care se afla pe trasa ideală. Nick a fost mai norocos pentru că incidentul lui a fost înainte de frânare, aşa că a putut reveni pe trasă. Dar Alonso a trebuit să frâneze şi a pierdut mult timp. A fost destul de periculos“, a spus polonezul.

Situaţie interesantă aşadar la startul cursei din Malaysia, cu Trulli pe trei, urmat de cele două BMW-uri, Webber şi Alonso. Cei de la McLaren vor fi nevoiţi să facă un start perfect pentru a putea spera la victorie. Iar dacă grila nu vi se pare inedită, aflaţi că la Sepang se anunţă ploaie mâine! Cursa începe de la ora 09:00 şi este transmisă în direct de TVR1.

Iată cum arată grila de start în urma penalizării celor de la McLaren:

1. Massa Ferrari
2. Raikkonen Ferrari
3. Trulli Toyota
4. Kubica BMW Sauber
5. Heidfeld BMW Sauber
6. Webber Red Bull-Renault
7. Alonso Renault
8. Kovalainen McLaren-Mercedes *
9. Hamilton McLaren-Mercedes *
10. Glock Toyota
11. Button Honda
12. Coulthard Red Bull-Renault
13. Piquet Renault
14. Barrichello Honda
15. Vettel Toro Rosso-Ferrari
16. Rosberg Williams-Toyota
17. Fisichella Force India-Ferrari
18. Bourdais Toro Rosso-Ferrari
19. Sato Super Aguri-Honda
20. Sutil Force India-Ferrari
21. Davidson Super Aguri-Honda
22. Nakajima Williams-Toyota **

* Penalizaţi pentru obstrucţie

** Penalizat pentru accidentul din Australia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>