McLaren evită umilinţa

Deşi a fost exclusă din clasamentul pe echipe în 2007, McLaren a scăpat de ruşinea de a ocupa ultimul garaj de pe linia boxelor. Poziţionarea echipelor în garaje se face în funcţie de locul obţinut la finalul sezonului, aşa că McLaren ar fi trebuit să ocupe în acest an ultima poziţie, a 11-a.

Nu se va întâmpla astfel, întrucât Bernie Ecclestone, după ce s-a consultat cu celelalte echipe, a hotărât ca McLaren să primească al cincilea garaj, cel dintre Williams şi Red Bull. Logica acestei decizii a fost una de ordin logistic, cel puţin în mod oficial. Argumentul dat de Ecclestone a fost acela că uriaşul motorhome al McLaren nu poate fi amplasat la marginea paddock-ului. Neoficial, aş zice că Bernie le-a mai dat o mână de ajutor compatrioţilor săi, după ce în ianuarie a fost prezent şi la lansarea noului monopost McLaren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>