Un alt fost, Jacques Villeneuve, are probleme

Speranţele lui Jacques Villeneuve de a participa în acest sezon în NASCAR s-au cam năruit după ce canadianul a cauzat un accident în lanţ în calificările pentru faimoasa cursă Daytona 500, rundă care deschide sezonul 2008 al celui mai popular sport cu motor din SUA. Jacques spera la un contract cu echipa Bill Davis Racing, însă după incidentul respectiv în locul lui a fost ales veteranul Mike Skinner.

Villeneuve s-a lovit de un parapet în calificări şi a declanşat un accident în care au fost implicate mai multe maşini. Ca urmare a accidentului, canadianul nu a reuşit să se califice pentru cursă, soartă pe care au avut-o şi alţi piloţi proveniţi din cursele de monoposturi, ca Patrick Carpentier sau AJ Allmendinger. Alţii însă au reuşit să se califice: Sam Hornish a obţinut locul 15, iar Montoya şi Dario Franchitti au terminat calificările pe 32, respectiv 33.

Îmi pare rău pentru Villeneuve. Dacă aş fi în locul lui, m-aş concentra numai pe câştigarea cursei de 24 de ore de la Le Mans. Dacă ar reuşi asta, ar putea să se retragă liniştit, ca singurul pilot de la Graham Hill încoace care a câştigat “Sfânta Treime” a motorsportului: Formula 1 (1997), Indianapolis 500 (1995) şi Le Mans 24H.

2 thoughts on “Un alt fost, Jacques Villeneuve, are probleme”

  1. Nu imi pot explica cum de nu s-a putut adapta pe sezon ce a trecut. Imi aduc aminte cand a revenit in F1 cu BMW-Sauber cat de lent era… incredibil. Un fost campion mondial. Schumacher, dupa un an de zile s-a urcat intr-un F2007 fara controlul tractiunii si a doborat timpul de pole de pe circuitul din Barcelona. Inexplicabil

  2. ionut, stii ca sunt fanul lui villeneuve. nu vreau sa incepem o dezbatere in contradictoriu pe tema asta, insa evolutia monoposturilor in acea perioada a fost mult prea mare, in timp ce la schumi a fost vorba de altceva. in plus, prestatia lui villeneuve trebuia sa fie constant buna pe parcursul unui weekend/cursa nu doar cateva tururi de teste. asta e parerea mea :)

    @dan: nu vreau sa-i caut scuze – caci doamne cat am facut-o cand inca alerga in F1 :) – dar nu va alerga pentru ca nu are sponsori; pollock l-a cam tras in piept: villeneuve a alergat pana acum cu camionele alea si cea mai facut el dupa retragerea din f1 pe banii lui sperand ca pollock isi va face treaba intre timp si-i va gasi sponsori pentru sezonul 2008; numai ca pe asta l-a interesat achizitionarea unei echipe si… atat.

    accidentul s-a produs din cauza ca masina s-a a fost extrem de prost setata.

    villeneuve are acum o noua abordare, s-a despartit de pollock si, sunt sigur, va gasi sponsori – din cate am inteles are niste ajutoare pe care se poate bizui in sensul asta. dar cauta sa faca totul ca la carte, pe termen lung. o sa se mai auda de el 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>