Ralf se întoarce…

Nu pe marile ecrane, ci pe circuitele de curse. Ralf Schumacher (32 ani) revine în atenţia fanilor motorsportului prin anunţul făcut azi, conform căruia va concura în DTM în acest sezon. Ignorat de Formula 1, germanul va pilota în 2008 un Mercedes AMG C-Class, în Campionatul German de Turisme (Deutsche Tourenwagen Masters).

Mutarea vine în urma testelor efectuate la Estoril la începutul acestui an, când Ralf s-a arătat încântat de ideea de a concura în acest campionat. Fostul pilot al Toyota F1 va debuta în DTM pe 13 aprilie, la Hockenheim, circuit care va găzdui prima etapă din 2008.

Fiind un debutant în această disciplină, Ralf nu va conduce ultimul tip de AMG C-Classe, ci unul de specificaţie 2007. “Sînt nou în DTM şi trebuie să ştiu totul şi să mă obişnuiesc să concurez pe maşină – nu e nevoie de o maşină nouă pentru asta. În anul de debut scopul nu e câştigarea de curse“, spune Ralf.

mercedes_ralf.jpg

Părerea mea e că nu numai primul an va fi greu pentru Ralf în DTM. Experienţa a arătat că piloţii veniţi din cursele de monoposturi, chiar şi din Formula 1, nu au realizat mare lucru în cursele de turisme. DTM-ul are două exemple în acest sens, şi nu oarecare: Mika Hakkinen şi Jean Alesi. S-ar putea spune că excepţia e Gary Paffett, campion în DTM în 2005, venit şi el dintr-o serie “open-wheel” – Formula 3. Cam puţin pentru pleiada de piloţi de monoposturi care au ajuns în DTM.

Oricum, numele Schumacher, asociat chiar şi prenumelui Ralf, nu poate fi decât de bun augur pentru campionatul german de turisme, specializat în ultimii ani în recuperarea piloţilor fără viitor în Formula 1. Va atrage cu siguranţă mai multă lume în tribune şi poate, cine ştie, vom asista la renaşterea lui Ralf ca pilot. E un pas curajos din partea lui şi trebuie apreciat.

PS: Iar dacă nu va avea rezultate pe pistă, Ralf se poate consola cu faptul că pilotează una dintre cele mai frumoase maşini de curse din acest moment (părerea mea).

One thought on “Ralf se întoarce…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>