Huliganii din Formula 1

În seara asta am citit o ştire care m-a dezamăgit. Credeam că doar în fotbal există huligani, dar se pare că, mai nou, le place şi Formula 1. E vorba despre huliganii spanioli, care s-au comportat mizerabil faţă de echipa McLaren şi mai ales faţă de Lewis Hamilton, cu ocazia testelor efectuate de team-ul britanic în Spania. Mai precis la Barcelona, unde în acest weekend membrii echipei McLaren au fost în mod constant insultaţi, ţinta principală a injuriilor fiind Hamilton, cel care s-a dovedit mai bun în 2007 decât favoritul lor, Fernando Alonso şi totodată cel pe care ei îl consideră responsabil de eşecul lui spaniolului la McLaren.

Ziarele spaniole arată că unele din insultele adresate lui Hamilton au fost de natură rasială, “Marca” susţinând că din tribune s-au auzit clar cuvinte ca “puto negro” (negru nenorocit) sau “negro de mierda” (rahat negru). Mai grav este că la acest deplorabil spectacol a luat parte o parte consistentă a spectatorilor. Mai mult, oficialii circuitului au fost nevoiţi să îngrădească zona din paddock a echipei McLaren şi să dea jos bannerele injurioase din tribune, totodată fiind aduşi mai mulţi agenţi de securitate.

tribuna_barcelona.jpg

FIA a luat o poziţie fermă în acest caz, promiţând sancţiuni serioase dacă astfel de evenimente se vor mai repeta. “FIA este surprinsă şi dezamăgită de abuzul îndreptat asupra lui Lewis Hamilton“, a declarat un purtător de cuvânt al federaţiei pentru autosport.com. “Abuzurile de acest gen reprezintă o clară încălcare a principiilor din statuturile FIA iar orice repetare va aduce sancţiuni serioase“, a mai spus reprezentantul FIA. Deşi acesta nu a specificat ce fel de sancţiuni ar putea fi luate, este posibil ca FIA să meargă până la excluderea circuitului din Barcelona din calendarul F1. Iar dacă manifestări similare vor avea loc la Valencia sau Jerez, alte circuite pe care echipele din F1 testează în intersezon, federaţia poate lua măsuri drastice împotriva autorităţii sportive spaniole.

Sper ca astfel de mârlănii să nu se mai repete iar acei frustraţi să se întoarcă în tribunele stadioanelor de fotbal. Formula 1 nu are nevoie de ei.

4 thoughts on “Huliganii din Formula 1”

  1. Huliganii din F1, cei frustrati si plin de venin in gusa, nu trebuie sa vina la fotbal ci la puscarie. Cateva luni sa presteze munca in folosul societatii. Sa vedem apoi daca mai spun “puto negro”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>