Atenţie, Lewis!

După un sezon tumultuos alături de Alonso, s-ar zice că pentru Hamilton au venit vremuri mai liniştite. Mai ales că acum îl are coechipier pe Kovalainen, cu care se cunoaşte bine din formulele inferioare şi despre care a declarat că e mult mai sociabil decât Alonso. Da, dar asta nu înseamnă că se va da la o parte din calea englezului. Ambiţiosul finlandez a declarat că vrea nici mai mult nici mai puţin decât titlul mondial! Deja la McLaren se anunţă o luptă dură pentru supremaţie.

Scopul meu e să câştig titlul mondial. Cred că pot să-l bat pe Lewis. Echipa îmi garantează aceeaşi maşină, aşa că am o şansă. Trebuie doar să o fructific“, a spus Kovalainen, care a ţinut să precizeze la debutul contractului cu McLaren că a ales această echipă pentru că garantează oportunităţi egale ambilor piloţi. “Lewis a fost aproape să câştige titlul anul trecut. Primeşte multă atenţie, el este superstarul“, a mai spus Heikki, convins însă că îi poate lua locul britanicului în preferinţele publicului dacă va câştiga titlul mondial. “Dacă câştig titlul, atunci anul viitor lumea va fi mai interesată de mine“, a adăugat finlandezul.

kovy.jpg

Mesajul lui Kovalainen mi se pare cât se poate de clar: “Lewis, tu eşti vedeta, dar să ştii că n-am venit la McLaren ca să-ţi fiu secund. Voi face totul să te bat şi să devin campion” (citatul îmi aparţine). Bine, nu chiar totul, după cum precizează chiar Heikki: “Nu mă văd intrând în necazuri politice. Nu e treaba mea. Nu mă interesează prea mult partea aceasta a lucrurilor. Conduc maşina cât de rapid pot şi încerc să-i bat pe toţi. Dacă nu o pot face, lucrez cu inginerii pentru a deveni mai puternic. Îmi plac lucrurile simple“.

Şi mie îmi place atitudinea lui Kovalainen. E o poziţie corectă, de luptător. Mă amuză însă un lucru. McLaren a adus un pilot de care lui Alonso i-a fost frică, spaniolul condiţionând revenirea la Renault de plecarea lui Kovalainen. E clar că toţi cei de la McLaren vor să-l vadă campion pe Hamilton şi sunt sigur că într-un fel sau altul Lewis va fi avantajat în faţa lui Heikki. Dar dacă acesta îl va bate? Nu e amuzant?

8 thoughts on “Atenţie, Lewis!”

 1. Sezonul 2008 se anunţă mult mai interesant decât cel trecut. Acum la McLaren e aceeaşi situaţie de acum un an. Doar că marele favorit e debutantul de anul trecut. Iar „secundul” de anul acesta e la fel de înfometat de glorie cum era şi Hamilton. Cred că avem de ce să urmărim Marele Circ… Doar să aibă toate echipele importante maşini competitive…

 2. daca il va bate pe hamilton, kovalainen o va face pe pista; si unde mai poti spune cu siguranta asta daca nu la mclaren?! va fi interesant daca hamilton va avea greutati cu finlandezul, dar nu e minunat ca macar ne punem problema asta? :)

  ia sa ne intrebam, cu o fata serioasa, ce se va intampla daca piquet il va bate pe alonso in cazul in care renault ar avea o masina capabila de a lupta pentru titlu. da, sigur… :)

 3. Totul depinde de noul monopost McLaren. Hamilton prefera un comportament supravirator al monopostului sau, e conditia esentiala pentru a fi rapid. Mai tineti minte in ce hal erau pneurile sale in China cand a abandonat? Si ale lui Alonso erau intr-o stare mult mai buna.

  Sau Silverstone… unde a fost foarte lent dupa prima oprire, tocmai pentru ca lui ii place ca spatele sa ‘fuga’ putin si sa controleze din volan aceasta tendinta supraviratoare.

  Ei bine, anul acesta s-a cam terminat distractia tocmai pentru ca nu mai avem controlul tractiunii si cand va fugi de spate, va fugi definitiv. In aceste coditii, e posibil ca finlandezul sa-i faca zile negre. Ramane de vazut. :)

 4. ionut, sa nu zici ca m-am apucat sa compar campionatele de ‘pregatire’ cu f1, dar la cum s-a descurcat hamilton in fiecare campionat la care a participat pana sa ajunga aici, cred totusi ca va face fata la trecerea asta. inainte de f1 masinile pe care a alergat si a castigat nu cred ca dispuneau de atatea driver aids.

  nu contest ca ii va fi poate mai greu, insa cred ca porneste cu aceeasi sansa ca si ceilalti.

  cum bine ai zis, totul depinde de monopost :)

 5. Foarte corect. Insa… sa nu uitam ca in GP2 se poate stapani monopostul mult mai usor pentru ca sunt motoare ceva mai putin puternice.

  Sa nu ma intelegi gresit. Eu nu am spus ca nu se va adapta. Eu am vrut sa atrag atentia ca e posibil sa nu mai fie la fel de rapid si nu ne vom da seama decat dupa primele 2-3 etape ale camp, prin compararea sa cu Kova. Simple as that!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>