Hamilton, adjudecat de McLaren până în 2012

McLaren a anunţat azi că i-a prelungit contractul lui Lewis Hamilton până în 2012. Parteneriatul dintre Lewis şi McLaren devine astfel unul dintre cele mai longevive din istoria sportului. Tânărul pilot are deja 10 ani de când se află la McLaren, team-ul britanic alegându-l pentru programul său dedicat tinerilor piloţi pe când Lewis avea doar 13 ani. Dacă punem la socoteală şi noul contract, vedem că la finalul sezonului 2012 Hamilton va fi petrecut deja 15 ani la McLaren.

hamilton.jpg

Este una dintre cele mai lungi asocieri dintre un sportiv şi o echipă din istoria sportului, în special a motorsportului“, a spus Ron Dennis, care a avut o prezenţă mult mai vizibilă la anunţul prelungirii contractului lui Hamilton, în contrast cu discreţia afişată la Stuttgart la lansarea noului monopost McLaren. “Lewis este un om excepţional, atât pe plan personal cât şi profesional“, a adăugat Dennis, care a lăsat să se înţeleagă că Hamilton a câştigat şi o mărire substanţială a salariului: “Date fiind performanţele lui Lewis pe parcursul sezonului 2007, este clar că îmbunătăţirea clară a termenilor financiari e pe deplin meritată“.

Un secret bine păzit la McLaren este noul salariu anual al lui Hamilton. Comunicatul de presă nu conţine nimic referitor la valoarea financiară a noului contract, iar pe site-urile de specialitate pe care le vizitez de obicei nu am găsit nimic, nici o sumă. Aşa că dacă găsiţi ceva, lăsaţi un post!

2 thoughts on “Hamilton, adjudecat de McLaren până în 2012”

  1. Dupa parerea mea este o mare greseala. Am cativa ani buni de cand tot urmaresc Marele Circ si in acesti ani am invatat ca nimic nu se compara cu F1. Este cel mai dinamic sport… poate din cate exista acum pe aceasta lume. S-ar putea ca schimbarile de regulament ce vor veni sa il puna in dificultate pe britanic sau shiar pe McLaren si inevitabil vor apare discutii si nemultumiri.

  2. Sigur ca exista riscuri, dar noul contract demonstreaza, daca mai era nevoie, cat de solid este parteneriatul dintre Hamilton si McLaren. Lewis datoreaza enorm de mult acestei echipe si era normal sa-si prelungeasca contractul, chiar si pe cinci ani.

    McLaren are nevoie sa-si recupereze investitia facuta in Hamilton, nu? Cred insa ca nu doar si-o va recupera (daca nu a facut-o deja dupa sezonul excelent de debut al englezului), dar va castiga inzecit suma investita pana acum in el. Pana la urma, e vorba de flerul lui Ron Dennis, un om de afaceri extraordinar care a facut un imperiu financiar din McLaren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>