Hamilton conduce pe autostradă la fel ca pe circuit

Lewis Hamilton a fost prins duminică de poliţia franceză circulând cu 196 km/h pe o autostradă din nordul ţării. La volanul unui Mercedes (cum altfel?), britanicul s-a lăsat dus de val şi a călcat puternic pedala de acceleraţie. Ghinionul lui a fost că se afla pe un sector de drum supravegheat, astfel că s-a trezit tras pe dreapta pentru că depăşise viteza legală cu 66 km/h.

Poliţiştii francezi nu au fost prea impresionaţi când au văzut cine se afla la volan aşa că i-au dat lui Hamilton pedeapsa obişnuită în astfel de cazuri: o lună de suspendare a dreptului de conducere pe teritoriul Franţei şi o amendă de 600 de euro. Mai mult, pilotul de Formula 1 nu şi-a putut relua drumul la volan, fiind condus de poliţişti până la hotelul unde era cazat.”A fost foarte politicos şi cooperant“, a spus un reprezentant al poliţiei. Nu cred că Hamilton avea vreun motiv să fie supărat, mai ales că în Marea Britanie poate să conducă liniştit în continuare.

Povestea asta m-a pus puţin pe gânduri: oare trebuie tratate la fel “isprăvile” de pe drumurile publice ale piloţilor profesionişti faţă de cele ale şoferilor obişnuiţi? Ştiu, legea e lege, dar eu sunt de părere că poliţiştii trebuie să judece cazul şi în funcţie de persoana de la volan. E clar că un Hamilton la 200 km/h este mult mai stăpân pe situaţie decât un Căşuneanu Jr. în Bugatti-ul său Veyron, la aceeaşi viteză. Şi oricum, situaţiile în care piloţii de curse fac pe grozavii pe şosele sunt foarte rare, tocmai pentru că ei ştiu că este mult mai riscant să circuli pe drumuri publice decât pe circuite. Sunt sigur că Hamilton doar se grăbea, atâta tot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>