Alonso s-a decis: merge la Renault!

Fernando Alonso a confirmat azi că va pilota pentru Renault sezonul viitor. Spaniolul a dat primul vestea, pe site-ul său personal, după care Renault a confirmat că piloţii echipei pentru 2008 sunt Alonso şi Piquet Jr. Da, Piquet Jr., nu Kovalainen!

Sunt încântat să mă întorc la Renault“, a spus Alonso. “Este echipa la care am crescut ca pilot în Formula 1. Acum este timpul să începem un nou capitol împreună. Abia aştept să lucrez din nou cu această mare echipă şi sunt încrezător că împreună putem să revenim în fruntea plutonului. Renault a avut un an dificil în 2007, dar ştiu că echipa are o putere reală în adâncuri. Sunt încrezător că poate produce o maşină rapidă şi competitivă şi să revină la vârf în 2008“, a adăugat Alonso.

Dincolo de anunţul legat de Alonso, oarecum previzibil, şochează faptul că Heikki Kovalainen nu figurează în echipa Renault pe 2008, celălalt pilot titular al echipei franceze fiind Nelson Piquet Jr., fiul fostului campion mondial cu acelaşi nume. Surprinzător, dacă ne gândim că finlandezul a făcut un sezon bun cu o maşină slabă. S-ar putea însă ca Heikki să nu regrete câtuşi de puţin despărţirea de Renault, mai ales după ce ieri Rosberg (principalul pilot vizat de McLaren) a anunţat că şi-a prelungit contractul cu Williams pe încă doi ani. Ce înseamnă asta? Că McLaren nu are încă un înlocuitor pentru Alonso. Dar îl poate avea. În persoana lui Kovalainen.

PS: Nici Alonso şi nici Renault nu au menţionat nimic în afara anului 2008, este foarte posibil ca înţelegerea să fie doar pentru un an. Până când se eliberează un loc la Ferrari.

4 thoughts on “Alonso s-a decis: merge la Renault!”

  1. Eu cred ca nu prea a avut de ales. Unde sa se duca? La Ferrari si BMW nu e loc, iar la McLaren tocmai a renuntat. In afara acestora, singura echipa cu care ar putea castiga curse este Renault. Toyota, Honda sau Red Bull nu-i puteau garanta o masina castigatoare. Cel putin deocamdata (aici ma gandesc in special la Honda, care are ambitii mari dupa venirea lui Ross Brawn).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>