Alonso, înapoi la McLaren???

Ciudată mai e lumea Formulei 1. Doar i se mai spune şi “Marele Circ”, nu? După ce s-au certat jumătate de sezon şi s-au despărţit cu vorbe grele, Alonso şi McLaren negociază. Cel puţin asta susţine azi cotidianul spaniol AS. Jurnaliştii iberici scriu că McLaren i-a făcut o ofertă pentru un an lui Alonso, oferindu-i aceleaşi condiţii de până acum (nimic maliţios aici din partea mea, exact asta spune AS). Surprinzător, nu?

O vorbă din bătrâni spune să nu dai vrabia din mână pentru cioara de pe gard. Totuşi, McLaren a renunţat la Alonso fără să aibă asigurat un succesor pentru spaniol. Mai mult, echipa a rămas cu doi importanţi sponsori iberici, Banco Santander şi Mutua Madrilena, care au venit la McLaren special pentru Alonso. Rămaşi fără cel mai important vehicul de imagine al lor pe piaţa spaniolă, e de presupus că aceşti sponsori au început să facă presiuni la McLaren. Însă, cu toată forţa lor financiară, cei doi giganţi din domeniul băncilor şi asigurărilor nu-i pot impune lui Dennis să-l aducă înapoi pe Alonso.

alonso.jpg

Atunci ce l-ar face oare pe Ron Dennis să îl vrea iar pe Alonso, după ce spaniolul a declanşat reluarea anchetei FIA în cazul de spionaj, anchetă al cărui rezultat a fost o amendă de 100 milioane dolari pentru McLaren şi ştergerea punctelor din clasamentul constructorilor? Bineînţeles, valoarea lui Fernando. Când i-a dat voie spaniolului să plece, Dennis s-a gândit că va găsi imediat un pilot de calibru să-l înlocuiască. Însă piloţii de calibrul lui Alonso nu se găsesc pe toate drumurile.

De fapt, după părerea mea, sunt doar doi în acest moment: Kimi Raikkonen (nici o şansă) şi Michael Schumacher. Da, Schumi. A demonstrat în testele de luna trecută de la Barcelona că nu şi-a pierdut deloc din viteză şi că e la acelaşi nivel ca în anul retragerii. Dacă Ron Dennis l-ar convinge pe german să revină, ar fi cea mai mare lovitură posibilă dată de McLaren. E o variantă. Puţin probabilă, dar merită luată în calcul.

Revin. Ron Dennis a renunţat uşor la Alonso, mizând pe faptul că Rosberg (cel mai dorit pilot de către conducerea echipei) va accepta în secunda doi să vină la McLaren. Numai că germanul e ferm pe poziţie: rămâne la Williams. Se pare că Nico are reţineri în privinţa trecerii la McLaren, din cauza statutului lui Hamilton la echipă. Rosberg se teme, pe bună dreptate, că Lewis va fi avantajat şi acest lucru îl va trimite pe el pe planul doi. Poţi să-l judeci?

Oricum ar fi, McLaren a negat zvonurile apărute în AS. “McLaren nu ştie de vreo discuţie cu Fernando sau cu managementul acestuia“, a replicat sec echipa britanică într-o declaraţie de presă. Un lucru este cert: până când nu se clarifică viitoarea echipă a lui Alonso, piaţa transferurilor este blocată în Formula 1.

Caricatura: Canalsu (http://canalsu.blogspot.com)

7 thoughts on “Alonso, înapoi la McLaren???”

  1. eu spun că e o greşeală pentru Alonso să se întoarcă. nu ştiu tot filmul evenimentelor, dar ca principiu. dacă te-au făcut varză o dată, ce siguranţă ai că nu se întîmplă a doua poară. chiar probabilitatea e mai mare acum :)

  2. danim, Schumi a declarat ca o revenire a lui in Formula 1 este exclusa, dar eu n-as baga mana in foc ca nu s-ar putea intampla. Oricum, daca se gandeste sa revina e destul de greu sa o faca cu McLaren, avand in vedere ca se afla in continuare sub contract cu Ferrari. Dar, cine stie? Cred ca 2008 ar fi sezonul perfect pentru el, pentru ca ar reveni dupa doar un singur an de pauza si ar avea si avantajul experientei in pilotajul masinilor fara controlul tractiunii.

  3. paul, si eu cred la fel, ar fi prea de tot sa se intoarca la McLaren. Insa, cum se vorbeste ca din 2009 are un loc asigurat la Ferrari, un contract de un an ar fi perfect pentru el, mai ales ca ar concura pe o masina care i-ar permite sa devina campion mondial. Viata e plina de surprize…

  4. Dan, intr-adevar are experienta anilor cand pilota fara TC, dar acum este altceva cu aceste V8-uri, dupa cum chiar Schumi insusi a declarat. Si totusi, din filmuletele pe care le-am vazut din aceste 2 teste, de departe se vede ca simte cel mai bine monopostul pe virajele lente, acolo unde lipsa controlului tractiunii este puternic amplificata.

    Eu personal ma gandeam ca Schumi sa-l urmeze pe Ross. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>