Hamilton nu a bătut timpul lui The Stig! Nu încă…

Lewis Hamilton nu a reuşit să bată recordul stabilit de The Stig pe circuitul emisiunii Top Gear, pilotul de Formula 1 având însă o scuză solidă, pardon, două: pista a fost udă pe durata încercărilor şi a avut pe alocuri pete de ulei! Chiar şi aşa, Hamilton a fost cu doar 0,3 secunde mai lent decât The Stig, care are de ce să se teamă. Nemulţumit că nu l-a bătut pe anonimul de la Top Gear, pilotul de la McLaren a promis că va mai face o încercare în condiţii normale, adică pe uscat.

Invitaţi-mă din nou într-o zi fără ploaie“, a spus Hamilton, care a impresionat echipa Top Gear, inclusiv pe The Stig. “Mă tot uit la cum a abordat antepenultimul viraj, pentru că nu am văzut niciodată un asemenea pilotaj“, a scris pe site-ul emisiunii producătorul executiv Andy Wilman. “Lumea este guvernată de legile fizicii, dar el pare că le are pe ale lui“, a mai scris acesta.

Mărturisesc că şi eu am rămas impresionat de Hamilton. În primul rând de performanţa reuşită – să fii cu doar 0,3 secunde mai lent decât The Stig, care cunoaşte cel mai bine acel circuit, în condiţiile în care pista a fost udă, este un lucru extraordinar. M-a impresionat însă şi comportarea lui în emisiune: a fost glumeţ, spontan şi inspirat la întrebările lui Clarkson. Dincolo de toată munca de PR dusă pentru ca el să dea bine peste tot unde apare, Hamilton mi-a lăsat impresia unui tânăr normal de 22 de ani care, întâmplător, pilotează pentru McLaren în Formula 1.

5 thoughts on “Hamilton nu a bătut timpul lui The Stig! Nu încă…”

  1. Nu cred. Ba chiar sunt convins ca nu va fi campion in 2008 din simplul motiv ca McLaren-ul va avea ceva probleme fara controlul tractiunii. Si chiar daca noul monopost va avea modificari substantiale in sensul acesta, in principal o distributie a maselor destul de diferita fata de 2007, tot vor avea probleme cu uzura pneurilor. Dar, evident, ramane de urmarit.

  2. Da, chiar ar fi interesant sa vina si Schumi la Top Gear. Nu doar pentru turul de circuit (sunt sigur ca Stig ar avea emotii), dar mai ales pentru dialogul cu Clarkson. Nu e la fel de carismatic ca Hamilton, dar cred ca ar iesi ceva interesant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>