Schumi rămâne în prim-plan

În aşteptarea unor informaţii clare despre destinaţia lui Alonso în 2008, Schumi ţine în această lună capul de afiş în motorsport: a testat cu Ducati la Valencia şi a arătat că e rapid şi pe o motocicletă de curse, a dominat într-un Ferrari F2007 testele oficiale de la Barcelona şi a câştigat cursa anuală de karting organizată de Felipe Massa în Brazilia în faţa celor mai buni piloţi brazilieni ai momentului. Iar în decembrie va participa la “Cursa Campionilor”.

Am scris la începutul acestei luni despre testul lui Michael Schumacher cu Ducati. Articolul nu mai există, din motive de gă(o)zduire.ro, dar vă reamintesc esenţialul: pe circuitul levantin “Ricardo Tormo”, în şaua unei motociclete Ducati (cu care Casey Stoner a devenit campion mondial în acest an), Schumi a scos un timp pe tur cu doar cinci secunde mai slab decât fastest lap-ul din Marele Premiu al Valenciei, reuşit de Dani Pedrosa (Honda).

Cu o oarecare întârziere, “Schumacher-ul” motociclismului-viteză, Valentino Rossi, şi-a dat cu părerea despre isprava neamţului în Gazzetta dello Sport. “Mi s-a spus că a reuşit un timp de 1min37s, sună incredibil. A mers cu adevărat rapid. Dacă ar fi fost cu câţiva ani mai tânăr ar fi putut să îşi facă o carieră în motociclism“. Poate sună ca o declaraţie politicoasă, având în vedere că şi Schumi l-a lăudat pe Rossi pe vremea când acesta a testat cu Ferrari. Însă aici nu este vorba de politeţe. E mult mai simplu: sunt doi mari campioni care îşi recunosc unul altuia valoarea.

2 thoughts on “Schumi rămâne în prim-plan”

  1. ar trebui să fie şi la F1 turneul veteranilor cum e la tenis. aşa poate nu mai venea Schumi şi le arată cum se face cu maşina şi volanul celor mai tineri 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>