Kimi câştigă la Spa, Ferrari devine campioană. Motorsportul e în doliu

A mai trecut o etapă din acest sezon de Formula 1, una desfăşurată pe cel mai frumos circuit, cel de la Spa-Francorchamps. A fost ultima rundă din 2007 pe pământ european, iar Ferrari s-a folosit de acest prilej pentru a-şi trece în cont un nou titlu la constructori. Matematic, nimeni nu-i mai poate ajunge din urmă, după ştergerea punctelor celor de la McLaren. Mi-ar fi plăcut mai mult dacă ar fi câştigat titlul doar pe circuit, fără intervenţia FIA. Dar asta, bineînţeles, nu e vina lor.

Cursa a fost dominată clar de Ferrari “da capo al fine”, Kimi trecând primul linia de sosire, urmat de Massa. Mă aşteptam la mai mult de la MP al Belgiei, a cam lipsit spectacolul. Dar se pare că asta e regula, nu trebuie să mai fim surprinşi. Ar trebui să fim surprinşi când avem spectacol în F1, lucru tot mai rar. Jos pălăria pentru Kubica, care a monopolizat transmisia TV cu depăşirile sale extraordinare, şi pentru Sutil, care a ajuns până pe 12 în prima parte a cursei. Cu un Spyker! Până la urmă a terminat pe 14.

Două evenimente din această duminică mi se par mult mai importante decât acest tern Mare Premiu al Belgiei. În primul rând, anunţul oficial al morţii lui Colin McRae, unul dintre cei mai mari piloţi de raliuri din toate timpurile şi un om extraordinar. A trecut în nefiinţă sâmbătă, după ce elicopterul pe care-l pilota s-a prăbuşit, cel mai probabil din cauza unei defecţiuni tehnice. În aparatul de zbor se mai aflau băieţelul lui de 5 ani, un prieten al acestuia de 6 ani şi un prieten al lui McRae. Nici unul nu a scăpat. De ce oare se întâmplă astfel de lucruri oamenilor buni?

În al doilea rând, ca să închei mai optimist, am văzut azi Marele Premiu al Portugaliei la MotoGP şi nu m-am putut dezlipi de televizor până la final. Un minut din duelul Rossi-Pedrosa a făcut cât o oră şi jumătate de Formula 1. Un duel sublim, epic, plin de dramatism. Italianul a câştigat până la urmă, după o luptă extraordinară cu micuţul spaniol, pe care l-a depăşit în penultimul tur. MotoGP e adevărata Formula 1.

4 thoughts on “Kimi câştigă la Spa, Ferrari devine campioană. Motorsportul e în doliu”

  1. doar despre ultima parte… care formula 1? de cativa ani spectacolul din moto gp e cu mult peste ceea ce se intampla in f1. insa la noi lipsa unei promovari adecvate a scos mereu in plan secund aceasta sectiune a motorsportului…

  2. din cate stiu eu, caini n-am auzit sa fi intrat pe pista in alte tari. dar canguri, castori si caprioare da. acum, fiecare cu ce are mai reprezentativ :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>