Defilare Ferrari în Turcia

După o pauză destul de lungă (nu prea s-a întâmplat nimic deosebit în Formula 1 până în acest weekend), iată că şterg praful de pe acest blog. Marele Premiu al Turciei nu a fost nici pe departe atât de spectaculos pe cât m-am aşteptat. Cu excepţia startului şi a câtorva depăşiri răzleţe, cum ar fi trecerea lui Button de Barrichello, nu prea am avut parte de suspans. Ferrari a măturat pe jos cu concurenţa, iar Massa a fructificat pole-position-ul, aşa cum era de aşteptat. Kimi s-a ţinut după el pe toată durata cursei, iar la un moment dat, înainte de a doua rundă de opriri la boxe, părea că îl va ataca decisiv. S-a apropiat la 2-3 metri, Massa s-a precipitat şi a greşit un viraj, ieşind prea larg, dar s-a repliat la timp.

Din păcate, asta a fost tot. După ultima oprire la boxe, Raikkonen a fost alt om. Nu a mai forţat deloc, a stat cuminte în spatele lui Massa şi chiar a slăbit ritmul, brazilianul câştigând fără a mai fi presat din spate. Probabil că Jean Todt i-a cerut lui Kimi să se calmeze şi să-şi păstreze poziţia, pentru a evita vreun accident şi pentru ca Ferrari să câştige primele două locuri. Sau poate că Raikkonen doar a respectat acel cod nescris care funcţionează la Ferrari şi care spune că atunci când coechipierul tău e primul, nu se cade să-l depăşeşti. “Am încercat să fac ceva la pitstopuri, dar când doi coechipieri se întrec, de obicei cine e primul rămâne acolo. Maşina a fost bună dar nu am putut face nimic“, a spus Kimi.

Este clar însă că Raikkonen a fost mai rapid în Turcia (şi e în general mai rapid decât Massa). A arătat-o chiar cu două tururi înainte de final, când a reuşit cel mai rapid tur al cursei, 1:27.295. După cum a spus chiar el, a făcut-o din plictiseală: “E plictisitor să conduci în spatele altor maşini. În Formula 1 de azi cursele sunt în mare parte decise după calificări, dar eu am vrut doar să forţez, la fel ca ceilalţi. Îţi dă ceva de făcut“. În fine, cred că spectacolul ar fi fost salvat dacă am fi văzut un duel mai tăios între Massa şi Raikkonen. Voi reveni cu o analiză amănunţită a evoluţiei fiecăruia dintre cei 22 de piloţi.

3 thoughts on “Defilare Ferrari în Turcia”

  1. e bine că ai mai făcut curat, era ceva praf pe blog. dacă poţi să îmi recomanzi persoana care a făcut treaba asta că eu am murdărie şi în apartament :)

  2. Era praf vechi de vreo 2 saptamani si ceva :)
    Eu am facut curat, dar sa stii ca nu ma ocup decat de bloguri, nu ma bag la apartamente :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>