Alonso nu pleacă nicăieri

Să fim serioşi. Alonso este prea inteligent ca să plece de la McLaren. Poţi fi cel mai bun pilot din lume, dacă nu ai şi cea mai bună maşină e aproape imposibil să devii campion mondial. Singura maşină comparabilă cu McLaren-ul de anul ăsta e cea a Ferrari – prietenii ştiu de ce :) – , însă spaniolul nu are loc la Maranello, însuşi Jean Todt spunând că Alonso nu va veni la Ferrari cât timp el este acolo.

Alte variante nu au cum să-l intereseze pe Alonso. O întoarcere la Renault ar însemna să evolueze pentru o echipă aflată în suferinţă după schimbarea furnizorului de pneuri, o cu totul altă echipă faţă de cea din 2005 şi 2006 când Alonso se încorona campion mondial. Iar o trecere la BMW, în creştere de formă ce-i drept, ar însemna totuşi un pariu riscant. De restul echipelor nu are rost să vorbim. Poate doar de Toyota, care are puterea financiară să-l plătească pe Alonso, însă nu se pune problema ca japonezii să se bată pentru titlu în 2008.

Chiar şi managerul lui Alonso, Luis Garcia Abad, a declarat că Alonso nu are alte opţiuni dacă vrea să devină campion mondial. “Suntem la McLaren să câştigăm curse şi al treilea titlu. Acesta e scopul nostru. Iar în acest moment nu există prea multe opţiuni: doar McLaren şi Ferrari“. Cred că îl vom vedea pe Alonso la McLaren şi în 2008. Voi ce credeţi?

4 thoughts on “Alonso nu pleacă nicăieri”

  1. La BMW nu este loc pentru Alonso. Mario T deja a infirmat zvonurile, contractul lui Heidfeld va fi finalizat in curand.

    Dupa parerea mea, daca va pleca de la McLaren, o va face doar pentru Renault. Cunoaste oamenii, Briatore este managerul sau si sa nu uitam ca, daca Renault a suferit mult dupa trecerea la Bridgestone, va fi doar o chestiune de timp pana cand vor recastiga curse si poate un nou titlu. Renault au fost luati pe nepusa masa cu aceste pneuri si este doar o problema de aerodinamica, nicidecum de aderenta. Deci, de la anul, eu cred ca Renault va reveni, acum depinde foarte mult si cat de mult, dar cu siguranta vor fi in stare sa castige curse iar. Mai mult, Renault s-a comportat suspect de bine in urma schimbarilor de regulament – 2004-2005 si 2005-2006. S-a vazut agresivitatea extraordinara a echipei de a interpreta foarte bine noul regulament si iata si dovada – 2 titluri mondiale, dupa ce Renault a crescut constant in 2003 si 2004.

    In concluzie, eu cred ca totul va depinde de situatia de la McLaren din urmatoarele curse. Daca se va amplifica tensiunea in cadrul echipei, Alonso va pleca in 2008. Acum isi va incerca sansa, e la 7 pct de Hamilton si nu e prost sa plece de acum, are o sansa mare la titlu. Oricum, presa spaniola este si va fi mereu cu el, indiferent alegerea sa, deci presiunea pe umerii lui va veni doar din partea lui Hamilton.

  2. PS: cred ca mai este un aspect deosebit de important: Hamilton. Daca britanicul va castiga titlu, Alonso poate trage tare pe aceasta cauza si anume ca Hamilton a primit tratament preferential din partea echipei. Oricum, ramane de vazut…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>