Ce s-a mai întîmplat în Formula 1?

Ieri m-am întors dintr-un concediu de 2 săptămâni în care am încercat să stau cât mai departe de Internet. Cred că aţi observat asta, pentru că nu am mai postat nimic aici. O singură dată am intrat pe net, pe 26 iulie, să văd ce verdict a dat FIA în cazul de spionaj din Formula 1. Recunosc că nu mă aşteptam ca McLaren să scape fără nici un fel de pedeapsă. Dar aveam pretenţii de la federaţie să găsească o justificare mai bună pentru nepedepsirea britanicilor.

Verdictul FIA m-a dat pe spate: “Consiliul Mondial al Motorsportului admite că Vodafone McLaren Mercedes s-a aflat în posesia informaţiilor confidenţiale Ferrari, încălcând astfel articolul 151c din Codul Sportiv Internaţional. Cu toate acestea, nu există suficiente dovezi că aceste informaţii au fost folosite în aşa fel încît să interfereze în mod impropriu cu campionatul de Formula 1. Prin urmare nu impunem nici o pedeapsă“. Dacă la acest nivel se poate aşa ceva, ce să mai zicem de ce se întâmplă pe la noi?

Însă lucrurile s-ar putea să nu rămână aşa. Chiar azi, Max Mosley a trimis cazul de spionaj la Curtea de Apel a FIA, unde reprezentanţii Ferrari vor avea ocazia să şi vorbească, nu numai să asculte verdictul federaţiei. Audierile celor de la Ferrari şi McLaren vor avea loc la sfârşitul lui august, la Paris.

Am lăsat la urmă cursa de la Nurburgring, pe care am văzut-o la o terasă de fiţe din Sibiu, unde am băut doar ceaiuri şi apă plată din cauza scorurilor (nu de alta, dar era singurul loc din centrul oraşului unde aveau şi televizor). Spectacolul a fost de excepţie, de zile mari, însă două imagini mi-au rămas în minte: Markus Winkelhock pe primul loc în cursă şi Fernando Alonso pilotând magistral pe ploaie şi umilindu-l pe Felipe Massa. Păcat că Raikkonen a abandonat, problemele tehnice nu-l lasă deloc în pace. Cred că ar fi câştigat dacă nu abandona.

Sper că şi la Hungaroring să avem parte de spectacol.

5 thoughts on “Ce s-a mai întîmplat în Formula 1?”

 1. Bine ai revenit! Si eu am fost intr-o mica pauza de tot ce inseamna sau e legat de internet. Cu toate acestea, am mai intrat de cateva ori, din diverse motive. Vroiam sa te intreb, pe AutoF1 scrii doar tu? Pentru ca, in perioada aceasta cat ai fost plecat, n-am prea vazut articole noi, ba chiar a fost pauza totala.

  Referitor la articolul cu Mazda, cred ca e o mica greseala: “Mazda vine cu cîteva modificări: suspensie mai fermă, cutie automată cu şase trepte în locul celei automate, alte spoilere şi proiectoare de ceaţă”

  In locul celei automate cu 5 trepte probabil?

  Iar despre cazul Stepney mi se pare circ total. Adica nu au fost penalizati pe 26, dar acum ii trimit la curtea de Apel???? Pai nu sunt in joc aceleasi dovezi? Cineva a facut presiuni, alta explicatie nu vad.

 2. Salut Ionut. In legatura cu scandalul, e clar ca Ferrari a facut presiuni mari. Sunt curios ce se va decide dupa apel. Foarte curios.

  Ai dreptate, e o greseala la articolul cu Mazda, cutia pentru Europa e manuala cu sase trepte, nu automata. Pe site am corectat, dar din pacate in ziar nu mai am cum.

  Cat despre site, cat am fost in concediu s-a ocupat un coleg, dar numai cand a fost cursa de Formula 1.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>