Gluma se îngroaşă pentru McLaren!

FIA s-a sesizat în mod oficial în afacerea de spionaj din Formula 1. Federaţia Internaţională de Automobilism i-a convocat la o şedinţă extraordinară pe cei de la McLaren, pentru a-i chestiona în legătură cu scandalul de spionaj care începe să zguduie serios lumea Formulei 1. Audierile vor avea loc pe 26 iulie la sediul FIA din Paris. Iată cum sună scurtul comunicat al federaţiei:

“Reprezentanţilor Vodafone McLaren-Mercedes li s-a cerut să fie prezenţi la o şedinţă extraordinară a Consiliului Mondial al FIA, la Paris, joi, 26 iulie 2007. Reprezentanţii au fost chemaţi pentru a răspunde acuzaţiei potrivit căreia, în perioada martie-iulie 2007, încălcînd articolul 151c din Codul Sportiv Internaţional, Vodafone McLaren Mercedes s-a aflat în mod neautorizat în posesia unor documente şi informaţii confidenţiale aparţinând Scuderiei Ferrari Marlboro, inclusiv informaţii care ar putea fi folosite pentru a realiza designul, motorizarea, testarea, dezvoltarea şi/sau operarea unei maşini de Formula 1 Ferrari F2007“. (sublinierea îmi aparţine)

Pe scurt, despre ce este vorba: în urma unei sesizări a Ferrari, la casa designerului-şef de la McLaren, Mike Coughlan, au fost găsite 780 de pagini de documente care descriu în detaliu monopostul F2007 şi modul de lucru al echipei italiene. Aceste documente i-au fost furnizate lui Coughlan de către Nigel Stepney, fost angajat al Scuderiei, care însă a negat toate acuzaţiile care i se aduc. Poziţia McLaren a fost de a se dezice de acţiunile lui Coughlan, susţinând că acele documente nu au ajuns la echipă, fiind folosite în interes personal de designerul său şef. Ieri, Coughlan şi Ferrari au ajuns la o înţelegere, englezul semnând sub jurământ că va spune tot ce ştie despre această afacere, în schimbul încetării anchetei care îl viza în Italia.

Încet-încet, deznodământul scandalului se apropie şi nu cred că va fi unul plăcut pentru McLaren. În cazul în care FIA stabileşte că McLaren s-a folosit de documentele secrete Ferrari, echipei îi vor fi anulate toate punctele acumulate în acest sezon, atât la constructori, cât şi la piloţi. Perspectiva poate fi însă şi mai sumbră: McLaren riscă excluderea din sezonul 2007.

Dacă vreţi să citiţi mai multe amănunte despre această întortocheată afacere, vă recomand un articol excelent pe acest subiect, chiar dacă e scris de un fan Ferrari.

2 thoughts on “Gluma se îngroaşă pentru McLaren!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>