Visul lui Hamilton continuă…

Ce-am văzut azi în calificări? Un Alonso frustrat, care a dominat până în ultimul minut, văzându-şi timpul bătut în decurs de câteva secunde de Raikkonen şi apoi, cel mai grav pentru el, de Hamilton.

Da, Hamilton a reuşit pole-position la Silverstone! În primul lui Grand Prix de pe teren propriu. Bine, cuvântul “primul” asociat lui Hamilton nu trebuie să mai mire pe nimeni: el este primul debutant care se clasează pe podium în 8 curse consecutive, primul pilot de culoare din Formula 1, primul pilot care a avut un contract de Formula 1 la 13 ani, primul pilot de 22 de ani care e liderul clasamentului general al piloţilor, primul pilot de culoare din istorie care câştigă o cursă organizată la Indianapolis… Şi sunt sigur că mai sunt şi alte recorduri al căror protagonist e Hamilton (sau va fi).

Nu numai timpul obţinut de el e extraordinar – 1:19.997, singurul sub 1 minut şi 20 de secunde din super pole – dar şi maniera în care l-a obţinut, având în vedere că în turul rapid precedent scosese un timp cu 6 zecimi mai slab. Lewis s-a mobilizat şi a plecat cu pole-ul în buzunar în ultimele secunde, când nimeni nu mai avea cum să-l bată.

Recunosc, sunt fan Raikkonen şi eram sigur că va reuşi primul loc în calificări. Şi cred sincer că Hamilton nu avea cum să-l bată dacă finlandezul nu intra atât de tare în ultimul viraj înainte de sosire. Ferrari-ul lui Kimi a ieşit pe iarbă cu roţile din stânga şi a pierdut acolo timp preţios. Dacă luăm în calcul că Hamilton l-a bătut cu doar o zecime de secundă, e clar că Raikkonen ar fi putut reuşi pole-position-ul. Numai că el a greşit, iar Hamilton nu. Bravo pentru englez!

lewiskimi.jpg

Alonso a obţinut cel mai bun timp al calificărilor, 1:19.152, însă în partea a doua, când nu se stabilesc locurile pe grilă, ci doar cei 10 piloţi calificaţi în runda decisivă. Cu toate acestea, în termeni absoluţi, el a fost cel mai rapid la Silverstone. Lucru de care rivalii vor trebui să ţină cont în cursă.

Massa nu a mai putut ţine pasul cu Raikkonen, deşi brazilianul îl bătea constant pe finlandez în calificări. Semn că Iceman şi-a revenit în sfârşit. Locul 4 pentru Felipe. Kubica, al 5-lea, a fost din nou cel mai rapid pilot din afara grupului McLaren-Ferrari, polonezul mergând, culmea, mai bine după accidentul suferit la Montreal. Oricum l-a bătut iar pe Heidfeld, chiar rău, germanul fiind doar al 9-lea. Dar nu asta a fost surpriza, ci clasarea pe 6 a lui Ralf Schumacher! Nici nu mai ţin minte de când nu l-am mai văzut pe Schumi Jr. atât de sus pe grilă…

Băieţii de la Renault s-au aşezat amândoi pe linia a patra a grilei (Kovalainen pe 7, Fisichella pe 8), iar “looser-ii” Heidfeld şi Trulli pe linia a cincea. M-a surprins că Rosberg nu a mai intrat în primii 10, germanul acuzând pierderea de viteză pe linia dreaptă (cu circa 20 km/h). Se pare că Wurz nu a avut astfel de probleme, austriacul ieşind al 13-lea, cu 4 locuri mai bine decât colegul său cu nume de fost campion mondial finlandez. În rest, clasări relativ normale. Abia aştept cursa… Şi pronosticurile voastre :)

PS: Era să uit: pentru amatorii de secunde, zecimi de secundă şi sutimi de secundă, grila de start o găsiţi aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>