Prima dublă Ferrari din 2007. Cui îi pasă, Alonso a făcut spectacol!

Mi-a plăcut Marele Premiu al Franţei. În primul rînd datorită lui Alonso, care a monopolizat atenţia camerelor video cel puţin jumătate de cursă. Frustrarea suferită în calificări l-a trimis pe locul 10 al grilei de start, aşa că era nevoit să dea puternic din coate la începutul cursei. A fost singurul pilot care a pornit în cursă cu pneurile moi, mai performante, intenţiile sale fiind clare: depăşirea cît mai multor rivali pînă la primul pitstop.

A ajuns pe locul 8 fără să facă nimic, profitînd de accidentul dintre Trulli şi Kovalainen din primul tur. Un tur mai tîrziu l-a depăşit pe Rosberg, iar apoi s-a văzut în spatele lui Heidfeld, o nucă foarte tare. De două ori s-a aruncat asupra germanului, cei doi mergînd roată la roată, dar de fiecare dată “Quick Nick” s-a plasat perfect. După prima oprire la boxe a lui Heidfeld, Alonso l-a avut în faţă pe Fisichella, pe care l-a depăşit destul de repede, iar apoi s-a trezit din nou cu neamţul în faţă. A încercat tot repertoriul clasic (linii drepte, exterioare, pe frînare), dar pilotul de la BMW nu e nici el născut ieri. Pînă la urmă spaniolul şi-a luat inima în dinţi şi a făcut o mişcare foarte riscantă (atipic pentru el), depăşindu-l pe interiorul unui viraj de dreapta, primul al şicanei, forţându-l pe Nick să iasă în afara pistei pentru a evita contactul. Vi-i imaginaţi pe Schumi sau Senna dându-se la o parte într-o astfel de situaţie? 😀

Apoi Alonso s-a regăsit în spatele lui Fisichella, pe care însă nu a mai reuşit să-l depăşească pînă la final, terminând al şaptelea. Cursă spectaculoasă, dar proastă pentru spaniol, care e acum la 14 puncte în spatele lui Hamilton în clasamentul general.

Kimi Raikkonen, locul 1: A doua lui victorie din 2007, nu la fel de categorică precum prima, dar finlandezul şi-a făcut bine treaba. A ţinut tot timpul aproape de Massa şi a reuşit să treacă în faţa după al doilea pistop. Super start, bravo Kimi!

Felipe Massa, locul 2: Cîştigătorul moral la Magny-Cours: pole position, cel mai rapid tur în cursă şi o prestaţie bună. L-au costat însă tururile mai slabe dinaintea pitstopului lui Kimi.

Lewis Hamilton, locul 3: Singurul care a plecat de la început cu o strategie cu 3 opriri la boxe, care însă nu l-a ajutat foarte mult. Oricum, Ferrari a fost prea puternică şi, chiar dacă făcea două opriri, nu e sigur că Lewis ar fi prins un loc mai bun. Nu a ratat podiumul nici acum: 8 clasări pe podium din 8 curse!

Robert Kubica, locul 4: Prima cursă după accidentul de la Montreal a arătat un Kubica excelent. În astfel de momente se văd marii piloţi. E cel mai bun lucru care i se putea întîmpla după un moment ca acela din Canada.

Nick Heidfeld, locul 5: Bun, dar nu suficient. A fost învins de coechipier. S-a apărat frumos în faţa lui Alonso.

Giancarlo Fisichella, locul 6: Rezultat foarte bun pentru italian. Lucrurile se mişcă în direcţia bună la Renault.

Fernando Alonso, locul 7: Nota 10 pentru show, dar 2 puncte sunt prea puţine când vrei să-l ajungi din urmă pe Hamilton în clasament.

Jenson Button, locul 8: Primul punct pentru Honda în 2007! Maşina îmbunătăţită şi strategia inteligentă (2 opriri, prima abia în turul 32) au făcut ca britanicul să puncteze.

Nico Rosberg, locul 9: Ţine steagul sus pentru Williams. Se putea însă şi mai bine.

Ralf Schumacher, locul 10: A reuşit să-l bată pe colegul Trulli! Pentru că italianul a abandonat…

Rubens Barrichello, locul 11: Mai lent decât Button, evoluţie ştearsă pentru “Rubinho”.

Mark Webber, locul 12: L-a bătut pe veteranul Coulthard. Totuşi, aşteptam mai mult de la australian, care nu mai este deloc tânăr, ca să se poată ascunde în spatele clişeului “tînără speranţă”.

David Coulthard, locul 13: Slab. Invizibil la Magny-Cours.

Alexander Wurz, locul 14: Nu-i face faţă deloc lui Rosberg. Trăieşte încă din amintirea locului 3 reuşit la Montreal.

Heikki Kovalainen, locul 15: Accidentul din primul tur, când Trulli l-a acroşat din spate, i-a stricat toată cursa.

Takuma Sato, locul 16: Nu a mai făcut nimic notabil.

Adrian Sutil, locul 17: A luat startul de la boxe, în urma unei probleme electrice. Cursă de uitat pentru german.

Scott Speed, abandon: Cutia de viteze i-a cedat.

Christijan Albers, abandon: PENIBIL! A plecat de la pitstop când furtunul de alimentare era încă conectat! Nimeni nu-i făcuse semn că poate să plece, dar el a făcut-o, trântind la pământ doi mecanici şi târând furtunul după el. S-a oprit când a văzul în oglinzi “zmeul” pe care-l trăgea. Înţeleg că a băgat bani la echipă şi că e însurat cu fata unuia dintre finanţatorii Spyker, dar altul cu bani care ştie să piloteze nu găseau??

albers.jpg

Anthony Davidson, abandon: A greşit la start şi l-a acroşat pe Liuzzi, care a pierdut controlul maşinii şi a derapat, scoţându-l şi pe Davidson afară.

Vitantonio Liuzzi, abandon: Victimă.

Jarno Trulli, abandon: A frânat prea târziu şi l-a lovit pe Kovalainen. Şi-a recunoscut bărbăteşte greşeala şi i-a cerut scuze finlandezului.

2 thoughts on “Prima dublă Ferrari din 2007. Cui îi pasă, Alonso a făcut spectacol!”

  1. hamilton conduce deocamdata insa eu cred in continuare ca alonso va iesi victorios si anul asta. vezi ca am scris si eu ceva despre asta pe blogul meu:)

  2. Eu sper doar ca nici un pilot nu se va distanta decisiv in clasament cu mult timp inainte de finalul sezonului. E foarte bine cum e acum, lupta e deschisa.

    Nu neg ca as vrea sa castige Raikkonen, dar numai daca o merita. Pana acum nu a demonstrat asta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>